Välja bilverkstad

Det är inte en fråga om bilen kommer gå sönder utan när. Alla bilar kommer någon gång behöva köras in på en bilverkstad för att repareras för mindre eller större skador.

Även om man har en helt ny bil som inte går sönder så kommer man ändå att behöva besöka verkstaden eftersom det behövs service enligt vad serviceboken anger. Följer man inte det är det inte säkert att försäkringsbolagen betalar ut någon ersättning om vissa delar skulle gå sönder.

Men vilken bilverkstad ska man välja?

Det finns märkesverkstäder för alla större bilmärken i Sverige. Det betyder att de är auktoriserade att laga just detta märke och alltid använder originaldelar. Personerna som jobbar där är specialiserade på just dessa märken vilket gör att de möjligtvis kan ha mer erfarenhet och kunskap om just detta. Det är fördelen. Nackdelen är att de i stort sett alltid är betydligt dyrare än mindre verkstäder.

Att gå till en mindre bilverkstad har alltså den prismässiga fördelen. Men för den skull behöver de inte vara sämre. Känner man sig osäker kan man alltid fråga runt i sin bekantskapskrets om de vet om någon bra och billig bilverkstad. Alltid är det någon som kan ge bra rekommendationer till just en specifik verkstad. För trots allt så är det erfarenheter och referenser som väger tyngst vid val av verkstad.

Utöver det finns det även en sak till att ta hänsyn till. Vissa bilverkstäder erbjuder nämligen gratis lånebil under den tid som bilen är på reparation. En mycket bra service och framförallt för de som har ett stort behov av bilen. I annat fall blir man ju tvungen att hyra en bil eller ta taxi vilket skapar merkostnader. Så även om en bilverkstad är billigare än en annan så är det helheten som är viktiga. Billigast måste inte bli billigast i längden.