Starta egen verkstad

Om du är personen som alla ringer när något krånglar med deras bilar så kanske det är dags att börja tjäna pengar på din kunskap. Varför inte starta en egen verkstad?  

två verkstadsarbetare

Mycket att tänka på

Oavsett vilken typ av företag man startar så innebär det en stor mängd jobb och pappersarbete. Man behöver föra kontakt med många myndigheter och företag för att få alla tillstånd och tjänster man kan behöva.

Tillstånd och miljöarbete

Då målet är att starta upp en verkstad så ställs det lite speciella krav på verksamheten. De absolut viktigaste sakerna man behöver tänka på är hur all hantering av oljor och kemikalier hanterar så att de inte sprids ut i miljön eller i avloppsnätet. Kontrollera noggrant vilka krav som gäller på just er verksamhet samt hur verkstadslokalen bör utformas för att vara så miljövänlig och arbetseffektiv som möjligt.

Marknadsföring

För att företaget skall gå runt krävs det att man har kunder, hur får man då dessa? Marknadsföring är självklart svaret på detta, men vad innebär detta i praktiken? I vissa fall kan det vara så enkelt som att sätta in annonser, något som om man har tur kan ge önskad respons. Andra sätt att locka till sig kunder är att rent allmänt knyta kontakter. Att befinna sig ute där kunderna finns och på så sätt bygga förtroende för det arbete man utför.

Detta kan gärna kompletteras med bra giveaways som passar företagets syfte. På så sätt finns man kvar i de potentiella kundernas minnen och liv lite längre.

Nyttja andras arbete

Om du inte sedan tidigare sitter på väldigt mycket kompetens inom företagande så kan det vara bra ett bra alternativ att testa någon form av franchising på så sätt får man direkt tillgång till kompetens, marknadsföringsmaterial och märkesnärvaro.