Meka med din MC hemma

Att serva och underhålla sin motorcykel själv är inte bara tillfredsställande, utan också ett lönsamt tidsfördriv. Med rätt verktyg och utrustning är det inte så svårt som du kanske tror.

Serva hojen själv

Du kan med lite grundkunskap och de rätta verktygen utföra de flesta servicepunkterna hemma. Beställ online de reservdelar och verktyg du behöver. Om du är ovan kan du även köpa servicemanualer för just din motorcykel.

Motorcykellyft för hemmabruk

Har du plats hemma, kan en MC-lyft vara till god hjälp. Det är trots allt roligare att jobba, när man slipper krypa på golvet. MC-lyftar finns i flera utföranden och storlekar, vilket gör att du kan lätt hitta en som passar din budget och motorcykel.

Rätt verktyg

Innan du börjar skruva på din motorcykel bör du ha ett grundläggande verktygsförråd. Bra att ha är:

  • Hyls- och ringnyckelsats
  • Olika tänger så som polygrip, näbbtång och avbitare.
  • Skruvmejslar, insexnycklar och torxnycklsats

Olja och filter

På de flesta motorcyklar är det lätt att komma åt filter för både luft och olja. Använd rätt motorolja och tänk på att den gamla motoroljan ska samlas upp och lämnas för återvinning. Därför är det bra att ha ett uppsamlingskärl för det ändamålet. En rulle med absorberande material är också bra att ha, då slipper du spill på uppfarten eller golvet.