Karlstad

Karlstad vid Vänerns strand är en av Sveriges vackraste städer. Det är enkelt att flyga, åka buss eller tåg eller ta bilen till Karlstad. Här får man uppleva en härlig stad med många kanaler och mycket av shopping och nattliv.

”Ack Värmeland du sköna…” stämmer verkligen in på Karlstad och om du har tid att stanna några dagar kommer du att märka att här finns så mycket att se. Vi skall väl inte hoppas på att din bil går sönder när du är på väg att passera Karlstad utan att du hellre självmant väljer att spendera några dagar här.

Karlstad har växt på senare tid och på bara några år har flera stora gallerior dykt upp i stan. Här finns allt man behöver när man bestämt sig för shopping. Om man hellre vill besöka små butiker och specialaffärer kan man spendera några timmar utefter Drottninggatan. Denna är till stor del gågata vilket gör att den har blivit en riktig paradgata i Karlstad.

Om man vill ta sig fram med båt istället för till fots kan man hoppa på en båtbuss. Det går att komma nästan till varje stadsdel i Karlstad med båtbuss tack vare allt vatten man hittar i Karlstad. Om det inte är Klarälven som delat sig så har man grävt en ny kanal. Det är också det som gör Karlstad till en så vacker stad.