Garageportsöppnare – att tänka på

Som bilägare finns det mängder av saker att tänka på och ta hänsyn till, och alla delar känns inte alltid lika kul – därför finns det någon annan som tänker på det åt dig! Med integrerade och automatiserade garageportsöppnare är ett sådant problem ur världen, och du kan ägna dina tankar åt andra saker.

shutterstock_157213868

Många är vi som kan tänka oss att lägga lite pengar på att slippa gå ur bilen och öppna garageporten, och det finns många garageportsöppnare som underlättar vardagen. Men innan du köper och installerar en garageport är det viktigt att ta reda på vilken sorts garageportportsöppnare som passar din port.

Alla garageportsöppnare har samma enkla grundtanke – med en fjärrkontroll slår du på en motor som öppnar dörren. Du måste alltså se till att din garageportsöppnare är anpassad efter din port eftersom alla lösningar inte passar till alla portar. Detta är viktigt att fundera över och ta reda på innan du införskaffar din garageport.

Om du ska byta ut din garageport kan du samtidigt enkelt sätta dit en garageportsöppnare. Prata med en återförsäljare av garageportar, de erbjuder i princip alltid motordrivna garageporstöppnare, anpassade till utbudet av portar. Om du vill ha kvar din gamla garageport men ändå montera en automatisk öppnare kan du behöva professionell hjälp vid installationen.

Det finns många moderna garageportsöppnare som är enkla att montera och installera själv. Moderna garageportar uppfyller oftast de krav som ställs för att de ska kunna hantera en motordriven öppningsfunktion för en garageportsöppnare. På äldre garageportar, från exempelvis 1970- och -80-talen, kan det uppstå problem med infästningen och de kan ha svårigheter med att hantera den motorkraft som krävs. Se till att sätta dig in i vad den port du vill installera öppnaren på kräver, och vänd dig sedan till en sakkunnig fackperson för att få råd om bästa tillvägagångssätt.