Att byta kamrem själv eller på verkstad?

Att byta kamrem kan vara lite knepigt och om du inte är händig eller har någon god vän som kan hjälpa dig så är nog en verkstad att föredra.

Om du har kunskapen att kunna fixa detta själv så helt klart kan du spara pengar då det kan dra i väg i kostnader då du lämnar in bilen på en verkstad. Fördelen med verkstad är ju garantier och man vet att det blir ordentligt gjort.

Kamremsbyte

För ett byte av en kamrem till en Audi så rekommenderas det att man byter kamrem ungefär var 12000:e mil, allt för att vara på den säkra sidan på att slippa problemen med en trasig kamrem, och med eventuellt dyrbara reparationer som följer med ett haveri. Audi själva säger att den ska hålla upp till 18000 mil, men som sagt, bättre att byta tidigare för att vara säker att inget händer.

Kostnad

Kostnaden beror mycket på vilken modell du har, men allt från 16 000:- till 20 000:-, men det går även att hitta andra bilverkstäder som är auktoriserade som gör jobbet för mellan 10 000:- – 15 000:-. Om du låter en verkstad göra det så ingår vattenpump och andra detaljer som byts i samband med kamremmen som slitdetaljer och packningar. Så om du har möjlighet att byta kamrem till din Audi själv eller med hjälp av någon duktig kompis så kan du spara pengar!