Asfaltera din garageuppfart

Om du vill göra din garageuppfart både snyggare och säkrare finns det ett säkert kort: asfalt. Med asfalt på garageuppfarten löper du mindre risk för stenskott samtidigt som du sliter mindre på bilen i allmänhet.

garage

Det blir dessutom enklare att hålla snyggt eftersom det krävs liten ansträngning för att rengöra. Problemet är att vissa garageuppfarter inte har asfalterats om på länge. Om asfalten på din uppfart har sett sina bästa dagar är risken stor för att det har bildats sprickor eller andra tecken på att uppfarten börjar bli sliten. Då är det bästa alternativet att helt enkelt asfaltera om uppfarten och göra det riktigt snyggt. Här är stegen som du bör gå igenom för bästa resultat.

Ta bort den gamla asfalten

För att du ska kunna lägga till nya asfalt krävs det först och främst att du får bort den gamla asfalten. Det är ett viktigt moment eftersom asfalt annars kan finnas kvar och störa det nya underlaget. Det kan exempelvis göra fula ojämnheter som gör att din garageuppfart får ett sämre utseende. Det kan också leda till att asfalten blir mindre slitstark och spricker när den utsätts för temperaturförändringar. Med ett noggrant arbete slipper du mer jobb i framtiden. Ett framgångsrikt sätt att ta bort gammal asfalt är att använda sig av en betongsfräs. På så sätt kan du göra asfaltsfräsning och skapa goda förutsättningar för en fin garageuppfart.

Lägg ny asfalt

Därefter är det dags att lägga ny asfalt. Det är ett annat viktigt moment som kräver noggrann behandling för att du ska slippa oönskade konsekvenser i framtiden. Du behöver också hitta någon som klarar av att lägga den på ett sådant sätt att det skapas en jämn och fin garageuppfart. Ta in offerter från flera företag och jämför dem. Ta också referenser från tidigare utförda arbeten. Det du inte ska göra är att köpa asfaltering av ett företag som knackar dörr. Se till att göra förarbetet noggrant så att det går åt mindre tid att rätta till fel under själva arbetets gång.